Ταξίδια και άλλα

Posted by Νικόλαος Κουμαρτζής On 05:53



Ο Μηνάς Παπαγεωργίου αρέσκεται στο να ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φροντίζοντας πάντα να συνδυάζει τα ταξίδια του με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του. Αποτελεί βασικό συντελεστή της εξερευνητικής ομάδας Πυθέας, η ιστοσελίδα της οποίας (explorers.gr) φιλοξενεί αρκετές αποστολές και φωτορεπορτάζ του.

Ενδεικτικά διαβάστε:

Ανταπόκριση από το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ατλαντίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη (25-26/6/2011).

Ανταπόκριση από το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μεγαλιθικά Μνημεία και τις Λατρευτικές Πρακτικές τους στα Βαλκάνια και στην νοτιοανατολική Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας (11-14/10/2012)




Αποτελεί μέλος και ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος για την 'Aμεση Δημοκρατία, έχοντας συνεργαστεί κατά το παρελθόν τόσο με τον συντονιστή της ΜΚΟ "'Aμεση Δημοκρατία, Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία" και δικηγόρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Κόκκα, όσο και με άλλους αμεσοδημοκράτες από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια. Εξετάζει τη λειτουργία της αρχαίας αθηναϊκης δημοκρατίας και τις δυνατότητες εφαρμογής θεσμικών της διαδικασιών στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

Στα πλαίσια αυτα:

- Συμμετείχε στον πολιτικό σχεδιασμό της "Γιορτής της Άμεσης Δημοκρατίας" το καλοκαίρι του 2006 στη Ρόδο.

- Ήταν υποψήφιος με το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές 2009.

- Ήταν ένας εκ των διοργανωτών (ως δημιουργός του πολυπληθούς group στο facebook) της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο Ακρόπολης τον Αύγουστο του 2009, ενάντια στη λογοκρισία που υπέστη το βίντεο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

- Είναι ένας από τους οργανωτές του κινήματος της Λαϊκότητας στη χώρα μας για το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους.

- Συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση του Βωμού των 12 Θεών στο Μοναστηράκι το Φεβρουάριο του 2011.

Η κλασσική παιδεία, η επιστημονική γνώση και η ξεχασμένη οδυσσειακή στρατηγική είναι τα εφόδια που οραματίζεται να συνθέσουν στο μέλλον μια Νέα Τάξη Νόησης, όχι μόνο για τους συμπατριώτες του, μα και για ολόκληρο τον κόσμο.

0 comments

Post a Comment