Ποιος Είναι ο Meta-Journalist;

Posted by Νικόλαος Κουμαρτζής On 05:40






Πίσω από τη δημιουργία και τη διεύθυνση του meta-journalist βρίσκεται ο Μηνάς Παπαγεωργίου, γεννημένος το 1983 στην Αθήνα, με καταγωγή από την ακριτική Κάρπαθο όπου και μεγάλωσε.

Ο Μηνάς Ν. Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έζησε και μεγάλωσε μέχρι τα χρόνια του Λυκείου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κάρπαθο. Σπούδασε στο τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο και συνέχισε τις σπουδές του στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Πολιτικά δραστηριοποιείται στους κόλπους του πανευρωπαϊκού κινήματος για την Άμεση Δημοκρατία.

Αποτελεί από το 2002 ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού , του μεγαλύτερου ελληνικού διαδικτυακού φορέα μελέτης και αναζήτησης φιλοσοφικών, ιστορικών και παράξενων θεμάτων. Αποτέλεσε επίσης ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας της φοιτητικής ομάδας Κ.Α.Π.Α (Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου), της πρώτης αναγνωρισμένης πανεπιστημιακής ομάδας πνευματικής αναζήτησης στη χώρα μας, αναπτύσσοντας πλούσια δράση την περίοδο 2003-2007.

Έχει συμμετάσχει είτε ως διοργανωτής είτε ως ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις για  ιδιαίτερα θέματα (ανάμεσα σε αυτές πρωτοστάτησε στην οργάνωση της MetaCon το 2012 και του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό το 2016). Αποτέλεσε βασικό συντελεστή στην παραγωγή 2 πειραματικών ντοκιμαντέρ πνευματικής αναζήτησης, απόρροια των ταξιδιών που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εξερευνητικής ομάδας «Πυθέας», την περίοδο αυτή ετοιμάζει το φιλμ "Άδωνις και Ιησούς: Όψεις του Μυθικισμού στην Ελλάδα", ενώ υπήρξε επί σειρά ετών παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Αστρική Πύλη» που εξέπεμπε στη Σάμο (2003-2006) και στην Αθήνα (2011-2015). Από τον Δεκέμβρη του 2015 αναπτύσσει το πολυετές youtube project, "Ελλήνων Αφηγήσεις", στο οποίο θα ανεβαίνουν κατά καιρούς on camera συνεντεύξεις με ανθρώπους που επηρέασαν το ρεύμα στροφής στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, από τη δεκαετία του '80 και εξής.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, έχει πάρει συνεντεύξεις και δηλώσεις από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τους τομείς των ενδιαφερόντων του, ενώ έχει παρουσιάσει έρευνες και έχει καταθέσει τη γνώμη του στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το υλικό αυτό έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ομάδας Gateway, www.metafysiko.gr, στο προσωπικό του blog http://meta-journalist.blogspot.com, στην ιστοσελίδα των Ελλήνων Μυθικιστών, www.mythikismos.gr, στο περιοδικό Φαινόμενα του Ελεύθερου Τύπου (περ. 2010-2014) και στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.tribune.gr.

Τον Ιανουάριο του 2010 κυκλoφόρησε το πρώτο του βιβλίο - δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο "Υπόθεση Παιδιά του 1983 - Οι Έλληνες Indigo" (εκδόσεις Δίον), τον Ιούνιο του 2011 εξέδωσε μια συλλογή 40 δημοσιογραφικών κειμένων για την εναλλακτική επικαιρότητα  υπό τον τίτλο "Δούρειος Ίππος" (εκδ. iWrite), ενώ τον Μάιο του 2013 οι εκδόσεις Δαιδάλεος κυκλοφόρησαν την πολύχρονη έρευνά του "Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού: Το ρεύμα των Μυθικιστών", η οποία δύο περίπου χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και στα αγγλικά, σε μορφή ebook, υπό τον τίτλο "Jesus Mythicism: An Introduction". Παράλληλα έχει συμμετοχή σε δύο συλλογικά έργα: Στον τόμο των Πρακτικών του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό, "Ιησούς και Μύθος" (εκδ. Δαιδάλεος, Μάιος 2016) και σε αυτόν την ημερίδας που διοργάνωσε ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας και Κοινωνίας (ΟΜΙΚ) με τίτλο "Αναπάντεχες Αφηγήσεις του Παρελθόντος" (εκδ. Νήσος, Ιουν. 2015).

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 διετέλεσε  αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού "Φαινόμενα" στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Από τον Νοέμβριο του 2014 αποτελεί τον υπεύθυνο επικοινωνίας της δημιουργικής ομάδας του Ομίλου Δραστηριοτήτων "Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή" (εκδ. Πηγή, iWrite & Δαιδάλεος) στην Αθήνα.

Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Mystery, Forbidden History, Hellenic Nexus, Geo, Φαινόμενα, Άβατον, Άωτον, Ιχώρ, Δαυλός και Διιπετές, δημοσιεύοντας συνεντεύξεις, μελέτες και απόψεις του.

Η κλασσική παιδεία, η επιστημονική γνώση και η ξεχασμένη οδυσσειακή στρατηγική, είναι τα εφόδια που οραματίζεται να συνθέσουν στο μέλλον μια Νέα Τάξη Νόησης, όχι μόνο για τους συμπατριώτες του, μα και για ολόκληρο τον κόσμο.


Extras - Μικρά μικρά

- Οι αναζητήσεις του ξεκινούν από την ηλικία των 10 μέσω της μελέτης βιβλίων αστρονομίας και σχεδόν ταυτόχρονα του γεννιούνται ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες.
- Σε ηλικία 13 ετών φτιάχνει την πρώτη του εφημερίδα με τίτλο "Προς το Αύριο", την οποία και αποστέλει στον πρώτο τότε μαθητικό διαγωνισμό εντύπων των "ΝΕΩΝ". Η εφημερίδα εμπεριείχε μια συλλογή δημοσιευμένων ρεπορτάζ από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της διαστημικής, θεάσεις ΑΤΙΑ και προσωπικές εμπειρίες επαφικών, διανθισμένες με σύντομα σχόλια του ιδίου.
- Από τα 16 του το ενδιαφέρον του επεκτείνεται και στους χώρους της μεταφυσικής, της αρχαίας Ελλάδας, της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της θρησκειολογίας και των γενεσιουργών αιτιών ανάπτυξης των θεωριών συνωμοσίας. Η επαφή του με τα κείμενα των αρχαίων ελληνικών φιλοσοφικών σχολών τον ανάγκασε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τόσο τις καταστάσεις της καθημερινότητας, όσο και άλλα σημαντικότερα υπαρξιακά ζητήματα. Τον ώθησε επίσης στο να αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια αρκετών αλλαγών που παρατήρησε στη ψυχοσύνθεση και την κοσμοθέαση του Έλληνα ανά τους αιώνες. Γι' αυτό και κατέληξε να τον απασχολεί ιδιαίτερα η επιβολή του χριστιανισμού (τον οποίο και μελετά κάτω από αυστηρά ιστορικό πρίσμα) στην Ελλάδα και τις αλλαγές που αυτός επέφερε πολιτισμικά και παιδευτικά στην πολιτική και κοινωνική ζωή των κατοίκων της τους μετέπειτα αιώνες.
- Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών, αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Α.Φ.Α (Ανεξάρτητη Φοιτητική 'Aποψη), μια άκρως επιτυχημένη πολιτικοποιημένη- μη κομματικοποιημένη κίνηση φοιτητών του τμήματος.
- Tο καλοκαίρι του 2005 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Καρπαθιακού Συλλόγου των «Φίλων της Γνώσης», βοηθώντας το χώρο της αναζήτησης να κάνει τα πρώτα του βήματα στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου.
- Αποτελεί μέλος και ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος για την 'Aμεση Δημοκρατία, έχοντας συνεργαστεί κατά καιρούς με διάφορους αμεσοδημοκράτες της χώρας μας, αναπτύσσοντας παράλληλα προσωπική δράση. Εξετάζει τη λειτουργία της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας και τις δυνατότητες εφαρμογής θεσμικών της διαδικασιών στο σημερινό πολιτικό σύστημα.
- Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει πολύωρα επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω στα πεδία της Ρητορικής, του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της αρχαίας Αιγυπτιακής γλώσσας και γραφής.

Επικοινωνήστε μαζί του μέσω του email: gatewaybeet@gmail.com ή μέσω twitter.

0 comments

Post a Comment