Κυκλοφόρησε ο Δούρειος Ίππος

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 09:19


30 κείμενα για τη σύγχρονη εναλλακτική επικαιρότητα από τις εκδόσεις Iwrite!



Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Ενημερώνω τους φίλους και επισκέπτες του Meta-journalist blog, πως από την 1η Ιουνίου κυκλοφορεί το νέο μου βιβλίο με τίτλο "Δούρειος Ίππος" από τις εκδόσεις Iwrite. Πρόκειται για μια συλλογή 30 επιλεγμένων κειμένων της ομώνυμης στήλης γνώμης που διατηρώ στο εβδομαδιαίο περιοδικό του "Ελεύθερου Τύπου", "Φαινόμενα". Πέρα από τα κείμενα, ο αναγνώστης θα βρει στο έργο μια κατατοπιστική εισαγωγή, ενώ ο πρόλογος ανήκει στον καλό φίλο και διευθυντή μου κ. Απόστολο Αντωνάκη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί πειραματικά μέσω της υπηρεσίας αυτοέκδοσης του iwrite και η πρώτη έκδοση θα αριθμεί συνολικά 100 αντίτυπα. Η τιμή του θα είναι 10 ευρώ και μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω αντικαταβολής ή paypal μέσα από την ιστοσελίδα του βιβλίου http://trojan.iwrite.gr . Στο promo site υπάρχει ειδική επιλογή μέσω της οποίας μπορείτε να ξεφυλλίσετε κάποιες από τις σελίδες του νέου αυτού έργου.

To καλαίσθητο εξώφυλλο του "Δούρειου Ίππου" σχεδιάστηκε από τον καλό φίλο, συνάδελφο στην ομάδα Gateway και υπεύθυνο των πρότυπων εκδόσεων "Πηγή", Νικόλαο Κουμαρτζή.


Ακολουθεί το κείμενο από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


Δούρειος Ίππος
30 κείμενα για τη σύγχρονη εναλλακτική επικαιρότητα

Στις σύγχρονες ανεπτυγμένες κοινωνίες, μαίνεται ένας αδιάκοπος πόλεμος πληροφόρησης. Ένας πόλεμος στον οποίον οι μάχες κερδίζονται από τα πιο σκληρά και ανθεκτικά μιμίδια (memes), ένας όρος που εισήχθη στην επιστημονική ορολογία τις τελευταίες δεκαετίες με σκοπό να περιγράψει τις πληροφορίες, τις αντιλήψεις και τις πρακτικές που εισέρχονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και που μπορούν να μεταβιβαστούν αναλλοίωτα, σαν άλλα νοητικά αντίγραφα, σε άλλους εγκεφάλους.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί ένα ιδιαίτερο χρονογράφημα, μια καταγραφή του αθέατου αυτού πολέμου που οι περισσότεροι αγνοούμε. Επιχειρώντας να «εκπροσωπήσει» ένα αξιακό σύστημα παραγκωνισμένο από το σύνολο σχεδόν της ανθρωπότητας, βασισμένο στους πυλώνες του Ορθού Λόγου και του Ανθρωπισμού, ο συγγραφέας παρουσιάζει και σχολιάζει την εναλλακτική επικαιρότητα που δεν προβάλλεται από τα συμβατικά ΜΜΕ. Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι απόψεις του στέκονται απέναντι σε ένα κατεστημένο που εξακολουθεί να κυριαρχεί εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Δούρειος Ίππος του Μηνά Παπαγεωργίου δύναται να λειτουργήσει σαν ένας πραγματικός Δούρειος Ίππος για τον αναγνώστη, προσφέροντάς του γνώσεις, εικόνες και οπτικές που θα ισχυροποιήσουν τα δικά του μιμίδια.

0 comments

Post a Comment