Νέο βιβλίο για τον Μυθικισμό

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 06:54


Ακόμα ένα βιβλίο για τον Μυθικισμό κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες!






Στα τέλη του περασμένου μήνα (Μάιος 2011) κυκλοφόρησε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ένα ακόμη αξιόλογο βιβλίο για τον Μυθικισμό. Ο τίτλος του είναι "Caesar's Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus: Flavian Signature Edition " του συγγραφέα Joseph Atwill.

Πρόκειται για την τρίτη αναθεωρημένη έκδοση του "Caesar's Messiah" (η πρώτη κυκλοφόρησε το 2005 και η δεύτερη το 2006).

O Atwill ανήκει στην μυθικιστική σχολή που υποστηρίζει τη Ρωμαϊκή καταγωγή του χριστιανισμού. Η έρευνά του επικεντρώνεται διαχρονικά στον αυτοκράτορα Τίτο, ο οποίος και εκστρατεύοντας κατά της Ιερουσαλήμ στον μεγάλο πόλεμο του 66-73 μεταξύ Ρωμαιών και Ιουδαίων, "κατασκεύασε" τον χριστιανισμό και τον κεντρικό του χαρακτήρα Ιησού, με σκοπό να παραγκωνίσει το ανερχόμενο μεσσιανικό κίνημα των Ιουδαίων, προσαρμόζοντάς το σε μια περισσότερο φιλορωμαϊκή φιλοσοφία.

Στο νέο του βιβλίο, ο Atwill επικεντρώνεται στη μελέτη του έργου του Φλάβιου Ιώσηπου και του ευαγγελίου του Λουκά, εντοπίζοντας αρκετούς παραλληλισμούς που επιβεβαιώνουν την άποψή του σχετικά με τη δημιουργία και διαμόρφωση του χριστιανισμού.

Το βιβλίο πωλείται μέσω amazon και κοστίζει 20 δολλάρια, ενώ μπορείτε να δείτε εδώ ένα promo video με αφορμή την έκδοσή του.


* Η επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου και της δουλειάς του Atwill: http://caesarsmessiah.com/

0 comments

Post a Comment