Ο Μυθικισμός στην Αθήνα!

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 03:23

Το πρώτο Μυθικιστικό ντοκιμαντέρ έρχεται στην Αθήνα 27 και 28 Οκτωβρίου του 2012!





Θυμάστε το Caesar's Messiah για το οποίο πρώτοι είχατε μάθει μέσα από το meta-journalist; Έρχεται στην Αθήνα, έναν μόλις μήνα μετά την προβολή του στις ΗΠΑ, διαδίδοντας το Μυθικιστικό ρεύμα ακόμα περισσότερο μέσα στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας! Να είστε εκεί!

Μάθετε περισσότερα για τον Μυθικισμό πατώντας εδώ.





Το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στο σινεμά ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 106) η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ «Caesar’s Messiah: The Roman Conspiracy to invent Jesus» (Ο Μεσσίας του Καίσαρα: Η Ρωμαϊκή Συνωμοσία για την εφεύρεση του Ιησού), που έκανε πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Η νέα αυτή δουλειά των Fritz Heede και Nijole Sparkis, αποτελεί την πρώτη σοβαρή κινηματογραφική προσπάθεια που επιχειρεί να θίξει ορισμένες από τις πτυχές του Μυθικισμού, ένα ρεύμα που εν πολλοίς εξετάζει το πρόβλημα γύρω από την ιστορική ύπαρξη του Ιησού.

Στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του διεθνούς φήμης μελετητή της Βίβλου, Joseph Atwill. Σε αυτό ο συγγραφέας αποκαλύπτει πως οι πραγματικοί δημιουργοί των ευαγγελικών εξιστορήσεων δεν ήταν άλλοι από τα μέλη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορικής οικογένειας των Φλαβίων, που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τα ευαγγέλια και την ιστορία του Ιησού ως ένα πολιτικό εργαλείο χειραγώγησης των εξαγριωμένων Ιουδαίων επαναστατών οι οποίοι ανέμεναν τον Μεσσία που θα τους λύτρωνε από τη Ρωμαϊκή κατοχή.

Οι ώρες των προβολών (τόσο αυτής του Σαββάτου, όσο και της Κυριακής) έχουν οριστεί στις 4 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και βιντεο-χαιρετισμοί συντελεστών του ντοκιμαντέρ αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό!

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Οργάνωση Εκδήλωσης: Κοινότητα του Μεταφυσικού (metafysiko.gr) και Έλληνες Μυθικιστές

Υποτιτλισμός: Θοδωρής Κεφαλόπουλος (aka Trithemius)

Δείτε το trailer στο http://www.youtube.com/watch?v=SUPoLMW6dNM


Το event στο facebook: https://www.facebook.com/events/374522235960679

0 comments

Post a Comment