Μυθικιστική επικαιρότητα

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 07:04

Το "Πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού" το καλοκαίρι του 2013











Μετά από αρκετό καιρό επανέρχομαι στα τεκταινόμενα του meta-journalist blog για να μεταφέρω την επικαιρότητα του καλοκαιριού σχετικά με την κυκλοφορία του νέου μου βιβλίου, «Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού: Το ρεύμα των Μυθικιστών» από τις εκδόσεις Δαιδάλεος.


Η κεντρική εκδήλωση των Αθηνών

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρουσίαση του βιβλίου στη φιλοσοφική αίθουσα «Ορφεύς» στο κέντρο της Αθήνας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους και οι δύο Ελληνες συνεντευξιαζόμενοι στο έργο, Χαρίτα Μήνη και Ιωάννης Μπουσίου.
Δεκάδες φίλοι του Μυθικισμού γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και βοήθησαν στην εξάντληση της πρώτης έκδοσης του «Προβλήματος της ιστορικότητας του Ιησού». Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, πήρα από πολλούς φίλους αναγνώστες αρκετές θετικές κριτικές και παρατηρήσεις για το έργο, ένα γεγονός που δίνει χωρίς αμφιβολία στον κάθε συγγραφέα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.


Κυκλοφορία στα βιβλιοπωλεία και εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (6/9)

Πλέον το ταξίδι του βιβλίου περνά σε μια δεύτερη φάση, όχι μόνο εξ’ αιτίας της κυκλοφορίας της δεύτερης έκδοσής του. Από τα μέσα περίπου του Σεπτέμβρη θα είναι διαθέσιμο σε πολλά κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα οι εστίες της διαφημιστικής προώθησής του θα πυκνώσουν σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Σε αυτά τα πλαίσια, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται νέα παρουσίαση του βιβλίου, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι πρώτη φορά, από όσο γνωρίζω, που μια ομιλία αποκλειστικά για το ρεύμα του Μυθικισμού θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας σε πόλη εκτός Αθηνών.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει επιπλέον και η δικηγόρος και συντονίστρια θεματικής ομάδας δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο καλός φίλος Γιώργος Ιωαννίδης, ψυχολόγος, συγγραφέας και διευθυντής των εκδόσεων Δαιδάλεος.
ΠΟΥ/ΠΟΤΕ: Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο cafe Πρώτο Πάτωμα, το διατηρητέο κτίριο της οδού Τσιμισκή 97, στις 8:00 μ.μ.

Ετοιμάζεται η αγγλική έκδοση
 Τέλος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ξεκινήσει η μετάφραση του βιβλίου στα αγγλικά, αφού εδώ και αρκετό καιρό έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την κυκλοφορία του και σε άλλες χώρες. Να σημειωθεί ότι το… ξενόγλωσσό «Πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού» θα εμπεριέχει δύο έξτρα συνεντεύξεις ακαδημαϊκών, ενός Αμερικανού και ενός Αυστραλού, που δεν υπάρχουν στο αντίστοιχο ελληνικό (ίσως προστεθούν σε μελλοντική Τρίτη επαυξημένη έκδοση). Καλώς εχόντων των πραγμάτων προς τα τέλη του 2013 θα έχουμε ουσιαστικές εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.

Να είστε καλά


Μηνάς Παπαγεωργίου
Meta-journalist
29/8/2013

0 comments

Post a Comment