Η δημιουργία του Kόσμου

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 03:50


Για κάποιους ο κόσμος δημιουργήθηκε 7519 χρόνια πριν...






"Ο Κόσμος δημιουργήθηκε 7519 χρόνια πριν από σήμερα". Κι όμως, κάποιοι το πιστεύουν ακόμα! Η επίσημη ιστοσελίδα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων διατηρεί αναρτημένο πίνακα παρουσιάζοντας όλες τις "σημαντικές" ημερομηνίες που έχουν σημαδέψει την ανθρωπότητα. Στην κορυφή βρίσκεται η ίδια η δημιουργία του κόσμου, η οποία και τοποθετείται το έτος "5.508 π.Χ"!

Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν αποτελεί μια καινούργια υπόθεση. Κατά τους προηγούμενους αιώνες θεωρούταν καθολικά αποδεκτή στον χριστιανικό κόσμο και χαρακτηριζόταν ως "Έτος Κόσμου" ή "Έτος Κτίσης Κόσμου". Υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της "Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου" το 692 στην Κωνσταντινούπολη (υπό τον Ιουστινιανό Β'), με βασικό επιχείρημα την ανάλυση των χρονολογικών δεδομένων που βρίσκονταν μέσα στην Παλαιά Διαθήκη.

Υποτίθεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αποβάλλει τη συγκεκριμένη πεποίηθηση από το έτος 1728, δίχως παρ' όλα αυτά να κατορθώσει να την "ξεριζώσει" από τους κύκλους της. Το επιχείρημα του "5.508", χρησιμοποιήθηκε (και χρησιμοποιείται έως και σήμερα!) από τους χριστιανούς Δημιουργιστές που αντιπαραβάλλονται στη θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου. Πλέον αποδεικνύεται ότι οι ιδέες αυτές "επιζούν" ακόμα και στις ανώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας. Εικόνες σαν και αυτή που παρουσιάζεται παραπάνω, έρχεται να καταδείξει που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο η τυφλή -και χωρίς κριτική διάθεση- υποταγή σε κείμενα πίστης...

Meta-journalist - 29/4/2011

0 comments

Post a Comment