Ο Μυθικισμός στην Ελλάδα

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 14:46


Στο κλίμα των ημερών έκανε αισθητή την παρουσία του...




Έντονα Μυθικιστική ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε για τους Έλληνες "εναλλακτικούς" αναζητητές. Είναι αλήθεια ότι βάλαμε και εμείς το... λιθαράκι μας σε αυτήν την προσπάθεια.





Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου του 2011 κυκλοφόρησε το εορταστικό τεύχος 60 του εβδομαδιαίου περιοδικού "Φαινόμενα" του Ελεύθερου Τύπου, αφιερωμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε μυθικιστικά ζητήματα. Για την ιστορία η καθιερωμένη στήλη μου "Δούρειος Ίππος" φιλοξένησε κείμενο με τίτλο "Οι δραστήριοι Μυθικιστές" (για τα τεκταινόμενα του χώρου σε ΗΠΑ και Ευρώπη), ενώ στο περιοδικό δημοσιεύτηκε άρθρο μου με τίτλο "Μεσσίας προ Ιησού", σχετικά με την υπόθεση της "Στήλης του Γαβριήλ".





Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου του 2011 και στη Ραδιοφωνική Αστρική Πύλη , αναλύσαμε τους μύθους των Χριστουγέννων κάνοντας εκτενή αναφορά στη θεωρία του Μυθικισμού και φιλοξενώντας για σχετική συνέντευξη τον ομ. καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών κ. Στέφανο Παϊπέτη. Την πρωτοποριακή αυτή -για τα ελληνικά δεδομένα- εκπομπή μπορείτε να την κατεβάσετε από το Αρχείο της εκπομπής και πιο συγκεκριμένα από εδώ.



Ευελπιστώ οι κινήσεις αυτές να βοηθήσουν στην περαιτέρω διάδοση αυτού του άγνωστου -ακόμα- ζητήματος, στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.

Χρόνια πολλά σε όλους!

0 comments

Post a Comment