Η Γιορτή του "Μεταφυσικού"

Posted by Μηνάς Παπαγεωργίου On 12:30


Το metafysiko.gr γιορτάζει τα 10 του χρόνια. Μεγάλη εκδήλωση στις 28/1 στην Αθήνα!




Η αφίσα της εκδήλωσης!





Ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας αυτό που οι άνθρωποι της Κοινότητας του Μεταφυσικού οραματιζόμασταν εδώ και τρία περίπου χρόνια. Τον Γενάρη του 2012 η “μεταφυσική ιδέα” κλείνει 10 χρόνια ύπαρξης.

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2002, όταν και δημιουργήθηκε το κανάλι #metafysiko στο πρόγραμμα chat mIRC. Από εκεί προέκυψε δύο μήνες αργότερα η πρώτη ομάδα Gateway, η πρώτη ιστοσελίδα του metafysiko (στη geocities αρχικά και με κατάληξη cjb.net αργότερα), για να έρθει η κατάληξη .gr τον Σεπτέμβρη του 2003. Η εξέλιξη από λίγο έως πολύ γνωστή, με τα μέλη της Κοινότητας να καταπιάνονται σήμερα με χίλια δυό πράγματα εντός και εκτός διαδικτύου, πάντα σε σχέση με το χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης.

Η MetaCon 2012!

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια Πρωτοπορίας, Τόλμης και Εξέλιξης (ένα moto που έχουμε υιοθετήσει και “υπηρετήσει” από τα πρώτα χρόνια της προσπάθειας αυτής), διοργανώνουμε την πρώτη ανεξάρτητη ημερίδα εναλλακτικής αναζήτησης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Και το όνομα αυτής, MetaCon 2012, μια ονομασία εμπνευσμένη από την Uncon που διοργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό Fortean Times στην Αγγλία. Η MetaCon θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου του 2012 στο θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Στην ημερίδα, η οποία και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 18:30 της ίδιας ημέρας (είσοδος δωρεάν), θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους 10 μεγάλα ονόματα της εναλλακτικής αναζήτησης της χώρας μας (συμβολικά για τα 10 χρόνια της Κοινότητάς μας). Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και αξιόλογοι ερευνητές, αναμένεται να καλύψουν κάθε πτυχή του “εναλλακτικού”, όπως τουλάχιστον το προσδιορίζουμε μέσα από το δίκτυο των ιστοσελίδων μας όλα αυτά τα χρόνια.

Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, μέλη της Κοινότητας θα αναπτύξουν σύντομες ομιλίες μέσω των οποίων θα κάνουν ένα flash back στο έργο των ομάδων Gateway, Πυθέας, FantasyGate και των πανεπιστημιακών ομάδων που δρουν ή έδρασαν κάτω από την αιγίδα του metafysiko.gr, ενώ στο χώρο θα φιλοξενούνται και αντίστοιχες εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσων.


Να είστε εκεί!


Στις 28 Ιανουαρίου του 2012 η καρδιά της ελληνικής εναλλακτικής αναζήτησης θα χτυπά στο θέατρο της “Ελεύθερης Έκφρασης”. Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, γιορτάζοντας μαζί μας τα 10α γενέθλια αυτής της διαδικτυακής προσπάθειας.

Μπείτε στην special ιστοσελίδα που κατασκευάσαμε, το www.metacon.gr και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τις περιλήψεις των ομιλιών και τους τρόπους πρόσβασης στον χώρο της εκδήλωσης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χρόνια πολλά Κοινότητα του Μεταφυσικού! :)

0 comments

Post a Comment